Groep 7/8 naar het Van Gogh Museum

Geplaatst op dinsdag 29 maart 2016

Vandaag, dinsdag 29 maart 2016, is groep 7/8 met de bus naar Amsterdam gegaan.
Daar werd een bezoek gebracht aan het Van Gogh Museum. Het thema was “Brief aan Vincent”.

De leerlingen gingen tijdens een rondleiding van circa 45 minuten langs een aantal schilderijen van Vincent van Gogh. Kijken naar en praten over kunst stonden daarbij centraal en dit werd gekoppeld aan één van de belangrijkste bronnen over Van Gogh: zijn brieven. Na de rondleiding was er een workshop waarin de leerlingen actief aan de slag gingen in het Van Gogh Museum Atelier. Met pen en Oost-Indische inkt werden eigen versies van een ‘Van Gogh-briefschets’, inclusief enveloppe, postzegels en stempels gemaakt.

Een leuke, leerzame dag!

m04 m03

m07 m08