Kunstenares in de klas- De Nieuwe Wereld

Geplaatst op woensdag 25 mei 2016

Een tijdje geleden is kunstenares Isis van den Berg bezig geweest met een kunst project op De Brink, De Poolster en Het Spectrum. Het kunstwerk is inmiddels af en staat tentoongesteld in de openbare bibliotheek in de stad. Gaat u ook kijken? Het is zeker de moeite waard. En uw kind kan vast zijn/haar eigen aandeel terugvinden!

01    04

03    02

Uit de krant: LELYSTAD – Een nieuwe wereld creëren, wie wil dat niet? Is er leven op deze nieuwe wereld? En hoe ziet dat leven er uit? Leerlingen van de basisscholen het Spectrum, de Brink en de Poolster uit Lelystad hebben nagedacht over deze vragen. Het antwoord kwam tot uiting in een kunstproject. Donderdag is het project geopend in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Samen met kunstenaar Isis van den Berg hebben de leerlingen hun ideeën over een nieuwe wereld omgezet in dit kunstproject. De leerlingen hebben twee maanden lang hard gewerkt aan deze nieuwe wereld. De nieuwe wereld is een cuboctahedron (bestaat uit veertien vlakken) met een diameter van 160 centimeter. Het kunstproject is te zien tot eind mei in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.