De burgemeester op bezoek

Geplaatst op vrijdag 4 november 2016

Burgemeester Adema heeft op vrijdag 4 november een werkbezoek gebracht aan basisschool De Brink en peuterspeelzaal Kiekeboe. Zij bracht dit bezoek in het kader van haar kennismaking met Lelystad als nieuwe burgemeester. Stichting SchOOL en GO! Kinderopvang bieden op deze locatie onderwijs én opvang aan. Dit is één van de locaties waar intensief wordt samengewerkt om tot een gezamenlijk en afgestemd educatief aanbod te komen.

opening in-gesprek

Rondleiding
Tijdens de rondleiding heeft burgemeester Adema informatie gekregen over Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) en de vertaling ervan naar de praktijk. In het kader van VVE is de doorgaande lijn van opvang naar onderwijs van essentieel belang. Kinderen van 2 tot 6 jaar krijgen een aanbod gericht op ontwikkelingsstimulering. Deze ontwikkelingsstimulering is vooral gericht op taal. De nauwe samenwerking bevordert een goede doorstroom van peuters van peuterspeelzaal Kiekeboe naar groep 1 van basisschool de Brink.

groep-3-1 groep-3-4

groep-3-3-wethouder groep-12b-1

groep-12a-2 groep-12a-1

peuters-1 peuters-2

Samenwerking
De samenwerking bij De Brink en Kiekeboe uit zich onder andere door een goede overdracht van peuterspeelzaal naar school, afstemming van gezamenlijke thema’s en activiteiten, samen buiten spelen, peuters die op bezoek gaan bij de kleuters en de betrokkenheid van ouders. Een bijzonder project bij Kiekeboe en De Brink zijn de verteltassen. Een verteltas heeft, naast een thema(prenten)boek, een schat aan aantrekkelijke materialen die op verschillende manieren gebruikt kan worden. De tassen zijn bedoeld voor de kinderen en worden gemaakt door hun ouders, die op deze wijze meer betrokken zijn bij het onderwijs en de opvang van hun kind.

verteltassen-2 verteltassen-1

verteltassen-3 met-moeders-verteltassen

High five
De kinderen vonden het een bijzonder bezoek van de burgemeester, met haar echte ambtsketen om! De peuters en kleuters hadden een prachtig schilderij gemaakt en met een high five van de oudere kinderen heeft de burgemeester de school verlaten.

cadeau

h5-1 h5-2