gezondheidsweek

Geplaatst op woensdag 1 maart 2017

Maandagochtend kwam er een echte dokter in de klas. De kinderen hebben geleerd dat om gezond te blijven je gezond moet eten, goed moet drinken (het liefst water), veel moet bewegen en genoeg moet slapen. Ze wisten al heel goed dat vooral groente en fruit gezond zijn en dat teveel suiker slecht voor je is.

Dinsdag was er een diëtiste op bezoek. Van de diëtiste hebben we geleerd dat je met eten al je zintuigen gebruikt. Als je eten er lekker uit vindt zien en je vindt het lekker ruiken dan smaakt het ook lekker. De kinderen hebben drie van de vier verschillende smaken geproefd. Bittere witlof, zoete banaan en zure citroen. Het proeven van de citroen leverde mooie foto’s op.

Woensdag mochten de kinderen meedoen aan een beweeg les. we deden groente en fruit tikkertje en hele leuke activiteiten met een doek.

In de klas hebben we groente en fruit gemaakt van brooddeeg en groentewinkel gespeeld.

Kortom een leuke en leerzame week.