Klassenlunch in groep 7/8

Geplaatst op donderdag 30 maart 2017

Donderdag 30 maart was er in groep 7/8 weer een KlasseLunch.
Regelmatig zijn wij op De Brink bezig met “Ik, lekker fit”.  Gezond eten, gezond bewegen, gezonde leefstijl. Zo hadden we onlangs de gezondheidsweek met de huisarts, de diëtiste, de beweegkar van Welzijn en de afsluiting met gezonde hapjes. Ook hebben we op dit moment het Europese fruitproject binnen school, waarbij alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 drie keer per week fruit krijgen.

En nu waren er weer de lesprogramma’s van Ik eet het beter. Voor de kinderen van groep 5/6 was er “Over de tong”.  De leerlingen van groep 5/6 leren heel bewust te proeven. Zo ontdekken ze nieuwe smaken en combinaties. Ze leren dat je aan sommige smaken even moet wennen – daardoor weten ze dat het leuk is om nieuwe producten of gerechten te proeven. Iets wat ze eerst misschien nog niet zo graag aten, kan later opeens heel lekker zijn!

Voor groep 7/8 is het lesprogramma “KlasseLunch” Hier krijgen leerlingen plezier in het maken van bewuste keuzes voor de middagmaaltijd. Keuzes tussen gezond of iets minder gezond, maar ook keuzes die te maken hebben met duurzaamheid of dierenwelzijn, met cultuur of eetgewoontes, met smaak of porties. Tot slot genieten ze met de hele groep van de gezellige KlasseLunch!