Veteraan in de klas

Geplaatst op vrijdag 7 april 2017

Vrijdag 7 april was er in groep 7/8 een gastles: “Veteraan in de klas”.

Dit is een speciaal project, al sinds 2005, geschikt voor leerlingen van groep 7 en groep 8.
Een ontmoeting tussen een veteraan en scholieren is een vorm van levende geschiedenis.
Het project “Verhalen van veteranen” biedt kansen voor contextrijk en spannend onderwijs. Of het nu gaat om geschiedenis of om het heel concreet maken van situaties van oorlog en vrede in verre landen. Er zijn diverse mogelijkheden om een bezoek van een veteraan vorm te geven. Uiteraard kan ook worden ingehaakt op al bestaande schoolactiviteiten, bijvoorbeeld rond 4 en 5 mei of thema’s als de dag van de vrede. Daarnaast kan de veteraan inhaken op actuele onderwerpen die worden besproken in het jeugdjournaal.

Onze “gast” vertelde over zijn ervaringen tijdens zijn inzet in Afghanistan en Irak.
Samenwerken, luisteren naar elkaar en respect hebben voor elkaar waren belangrijke kernwoorden.   Een leerzame ochtend!