Judolessen van een echte judoka

Judolessen

De kinderen van de groepen 3 en 4/5 hebben ook dit jaar weer schooljudolessen. Tijdens de gymlessen (3x) komt een echte judoleraar weer de lessen geven. Ook na schooltijd zullen er bij de Brede Schoolactiviteiten weer judolessen zijn. De judolessen worden afgesloten met een judoclinic, gegeven door topjudoka Ruben Houkes (wereldkampioen in 2007, 3e op de Olympische Spelen van 2008).

Judolessen

Vanaf vrijdag 12 november is er voor de kinderen van De Brink 3 weken lang tijdens de gymles een judoles. Een speciale judodocent komt de lessen geven. De judolessen worden zelfs afgesloten met een judoclinic, gegeven door oud-topjudoka Ruben Houkes (wereldkampioen in 2007, 3e op de Olympische Spelen van 2008). Daarom gaan de kinderen van groep 3/4 voor deze 3 weken ook op vrijdag naar gym!!!

judo1 judo5 judo6

Drie weken lang is het genieten geblazen! In echte judopakken een echte judomat op!! Wat wil je nog meer?
De eerste les van de ochtend is voor groep 3/4
De tweede les is voor de groepen 5 en 6
De laatste les is voor groep 7/8

Voor meer informatie over deze judolessen tijdens schoolgym kunt u kijken op: schooljudo.nl

Vrijdag 10 december was de judoclinic met judoka Ruben Houkes. Dit was speciaal voor groep 3/4. Ook van de andere scholen in de buurt waren de groepen 3 en 4 aanwezig. Het was een enorm leuke ochtend en alle kinderen hebben genoten. Ook was TVFlevoland aanwezig. Op onderstaande site kunt u het filmpje nog even terug zien.

Volgens judo-topper Ruben Houkes mag judoles op geen enkele school ontbreken. Het zal volgens de voormalig wereldkampioen bijdragen aan een betere wereld.

judo12 judo11 judo10

judo9 judo8 judo7

Vijfhonderd basisschoolleerlingen volgden vrijdagmiddag in sportzaal De Horst in Lelystad een judoclinic van Houkes. Het waren leerlingen van acht basisscholen die meedoen aan het lesprogramma ‘schooljudo.nl’. Deze scholen geven judolessen onder schooltijd.

Volgens Houkes leren kinderen met judo elkaar spelenderwijs respecteren. Hij vertelde de leerlingen dat hij door zijn sport een beter mens is geworden.