Plusklas

De Plusklas is voor een bepaalde groep getalenteerde kinderen van de groepen 5, 6 en 7. Het is de bedoeling om de taalontwikkeling te vergroten en de kinderen te stimuleren om kennis te maken met de wereld om hen heen. Dit gebeurt op maandagmiddag van 15.30 uur tot 17.30 uur. Onder leiding van juf Rianne Post gaan de kinderen aan de gang met allerlei leuke, leerzame thema’s.

Schooljaar 2018-2019:

Certificaat uitreiking 2018-2019:

Maandag 1 juli was alweer de laatste bijeenkomst van de Plusklas.
Alle kinderen hebben hun certificaat van juf Rianne in ontvangst mogen nemen.
Er is dit schooljaar hard gewerkt, veel geleerd. Ook de ouders hebben dit jaar weer laten zien dat zij de ondersteuning van hun kind heel belangrijk vinden. Zij stonden er als er op hen gerekend werd.
Kortom een prima jaar! Juf Rianne, kinderen en ouders bedankt!

Mei:
Er is in de afgelopen weken bij plustijd weer een hoop gedaan. Zo zijn we naar Nemo Amsterdam geweest met alle plustijd kinderen en (bijna) van elk kind was een ouder mee. Met z’n allen in de trein naar Amsterdam was al een klein feestje en bij Nemo hebben we ons prima vermaakt. Je kon er van alles doen en zien rondom wetenschap en techniek. In een zeepbel staan, leren over het heelal, proefjes in het laboratorium, kijken naar een gigantische ketting reactie en nog veeeeeeel meer was er te doen. Niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam!

Na deze geweldige dag zijn we bij plustijd bezig gegaan rondom het thema ‘natuur en voeding’. We hebben geleerd wat biologische landbouw en veeteelt is we hebben en een echte voedingstest gedaan. Bij deze voedingstest hebben we gekeken, geroken en geproefd wat het verschil is tussen biologische en niet biologische voeding. We zijn er achter gekomen dat er duidelijke verschillen zijn.

In de les erna brachten we een bezoek aan het bedrijf ‘dop en erwt’. Zij weten veel over de natuur en gaan ons erover leren. Hoe dat was horen jullie de volgende keer.

Juf Rianne

Schooljaar 2017-2018: