Plusklas

De Plusklas is voor een bepaalde groep getalenteerde kinderen van de groepen 5, 6 en 7. Het is de bedoeling om de taalontwikkeling te vergroten en de kinderen te stimuleren om kennis te maken met de wereld om hen heen. Dit gebeurt op maandagmiddag van 15.30 uur tot 17.30 uur. Onder leiding van juf Rianne Post gaan de kinderen aan de gang met allerlei leuke, leerzame thema’s.

Schooljaar 2019-2020:

Plustijd aan het recyclen!

Bij plustijd zijn we inmiddels druk bezig met het jaarthema. Het thema waar we dit jaar veel aan werken is: kringloop. We hebben in de les eerst nagedacht over wat we al weten over het woord kringloop. Hiervan hebben we een mindmap gemaakt. Ook hebben we vragen bedacht die we willen gaan onderzoeken dit jaar.

In de les erna zijn we begonnen met lessen over recyclen en hergebruiken. We hebben ‘zwerfie bingo’ gedaan waarbij we allemaal zoveel mogelijk afval moesten verzamelen. Dat was heel leuk om te doen en ook nog eens goed voor de natuur. We hebben ook geleerd wat recyclen is en wat je allemaal kunt recyclen. De komende lessen gaan we meer leren over het hergebruiken van afval en spullen en dit ook zelf doen. Daarover vertel ik jullie de volgende keer meer.

Juf Rianne

Plustijd is weer van start!

Plustijd is inmiddels al weer een paar weken bezig. De nieuwe groep is enthousiast van start gegaan.
We hebben inmiddels met elkaar afspraken gemaakt hoe we willen werken, we hebben de voorkant van onze eigen map versierd en we zijn druk bezig om een goede en hechte groep te worden. Het samenwerken gaat al steeds beter! We hebben ook nagedacht over wat plustijd eigenlijk is en wat we graag willen leren dit jaar bij plustijd. Volgende week komt er iemand op bezoek die allerlei proefjes met ons gaat doen. Spannend, maar vast ook heel leuk! Daarover de volgende keer meer. Tot snel!

Schooljaar 2018-2019:

Certificaat uitreiking 2018-2019:

Maandag 1 juli was alweer de laatste bijeenkomst van de Plusklas.
Alle kinderen hebben hun certificaat van juf Rianne in ontvangst mogen nemen.
Er is dit schooljaar hard gewerkt, veel geleerd. Ook de ouders hebben dit jaar weer laten zien dat zij de ondersteuning van hun kind heel belangrijk vinden. Zij stonden er als er op hen gerekend werd.
Kortom een prima jaar! Juf Rianne, kinderen en ouders bedankt!

Mei:
Er is in de afgelopen weken bij plustijd weer een hoop gedaan. Zo zijn we naar Nemo Amsterdam geweest met alle plustijd kinderen en (bijna) van elk kind was een ouder mee. Met z’n allen in de trein naar Amsterdam was al een klein feestje en bij Nemo hebben we ons prima vermaakt. Je kon er van alles doen en zien rondom wetenschap en techniek. In een zeepbel staan, leren over het heelal, proefjes in het laboratorium, kijken naar een gigantische ketting reactie en nog veeeeeeel meer was er te doen. Niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam!

Na deze geweldige dag zijn we bij plustijd bezig gegaan rondom het thema ‘natuur en voeding’. We hebben geleerd wat biologische landbouw en veeteelt is we hebben en een echte voedingstest gedaan. Bij deze voedingstest hebben we gekeken, geroken en geproefd wat het verschil is tussen biologische en niet biologische voeding. We zijn er achter gekomen dat er duidelijke verschillen zijn.

In de les erna brachten we een bezoek aan het bedrijf ‘dop en erwt’. Zij weten veel over de natuur en gaan ons erover leren. Hoe dat was horen jullie de volgende keer.

Schooljaar 2017-2018:

Schooljaar 2016-2017