Plusklas

De Plusklas is voor een bepaalde groep getalenteerde kinderen van de groepen 5, 6 en 7. Het is de bedoeling om de taalontwikkeling te vergroten en de kinderen te stimuleren om kennis te maken met de wereld om hen heen. Dit gebeurt op maandagmiddag van 15.30 uur tot 17.30 uur. Onder leiding van juf Rianne Post gaan de kinderen aan de gang met allerlei leuke, leerzame thema’s.

Schooljaar 2018-2019:

Mei:
Er is in de afgelopen weken bij plustijd weer een hoop gedaan. Zo zijn we naar Nemo Amsterdam geweest met alle plustijd kinderen en (bijna) van elk kind was een ouder mee. Met z’n allen in de trein naar Amsterdam was al een klein feestje en bij Nemo hebben we ons prima vermaakt. Je kon er van alles doen en zien rondom wetenschap en techniek. In een zeepbel staan, leren over het heelal, proefjes in het laboratorium, kijken naar een gigantische ketting reactie en nog veeeeeeel meer was er te doen. Niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam!

Na deze geweldige dag zijn we bij plustijd bezig gegaan rondom het thema ‘natuur en voeding’. We hebben geleerd wat biologische landbouw en veeteelt is we hebben en een echte voedingstest gedaan. Bij deze voedingstest hebben we gekeken, geroken en geproefd wat het verschil is tussen biologische en niet biologische voeding. We zijn er achter gekomen dat er duidelijke verschillen zijn.

In de les erna brachten we een bezoek aan het bedrijf ‘dop en erwt’. Zij weten veel over de natuur en gaan ons erover leren. Hoe dat was horen jullie de volgende keer.

Juf Rianne

Woensdag 3 april was het jaarlijkse Persmoment voor de Plusklas in het gemeentehuis van Lelystad. Altijd erg leuk, met een bezoekje aan de raadszaal en een korte rondleiding door het gebouw. Dit keer was het in de raadszaal zo leuk dat de rondleiding door tijdgebrek er een beetje bij inschoot.

Maar in de raadszaal was het des te leuker…….bekijk de foto’s maar…….

Bij plustijd hebben we de afgelopen weken verschillende dingen gedaan.

Ten eerste hebben we de ouderbijeenkomst gehad. De kinderen hadden vier workshops voorbereid waarin ze de ouders lieten zien en ervaren wat we gedaan en geleerd hadden bij plustijd tot dat moment. Er was een workshop over vormen, een over Lucky Wheels, een m&m spel en een over zeepbellen. Het was allemaal top voorbereid door de kinderen en dat was te merken. Het ging super goed! De ouders vonden het geweldig 😊

Na de ouderbijeenkomst hebben we het gehad over de brandweer. In de les en bij een bezoek aan de brandweerkazerne hebben we geleerd over de verschillende taken van de brandweer, over vuur en brand en brandveiligheid. Erg leuk en leerzaam!

Nu gaan we weer bezig met nieuwe onderwerpen. Wat dat zal zijn horen jullie de volgende keer.

Juf Rianne

Ruimtelijke vormen bij plustijd!

Bij plustijd zijn we druk bezig rondom het jaarthema van dit jaar; ruimtelijk. Op dit moment werken we nog hard aan opdrachten rondom vormen. Eerst hebben we geleerd over platte 2D vormen. We hebben gekeken hoe ze eruit zien en we hebben geoefend met tekenen ervan. Toen dat lukte zijn we bezig gegaan met ruimtelijke 3D vormen.

Met rietjes, draad en plakband hebben we mooie 3D vormen gemaakt die we ophangen in het lokaal. Dat was soms nog best lastig, maar door elkaar te helpen en elkaar tips te geven kon iedereen toch iets goeds maken.

Ook kwam Luuk Wissema van Lucky Wheels nog op bezoek. Die zou eigenlijk al eerder komen, maar door ziekte was dit niet doorgegaan. Van hem hebben we geleerd dat iemand met een handicap niet zielig is, maar dat iedereen wel iets heeft wat hij of zij niet kan. Je moet iedereen respecteren om hoe hij is. Ook hebben we zelf nog mogen ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten en te bewegen. Dat was nog een hele uitdaging, maar wel heel leuk om met elkaar te doen.

Juf Rianne

Bij plustijd zijn we al weer een aantal lessen bezig om elkaar goed te leren kennen en een echte groep te worden. We hebben nagedacht over hoe we allemaal fantastische klasgenoten voor elkaar kunnen zijn en wat daarvoor nodig is. Op die manier maken we een goede start om veel te kunnen doen en leren met elkaar waarbij we ons allemaal ook prettig voelen bij plustijd.

We hebben al veel samen gewerkt en oefeningen en spelletjes met elkaar gedaan. Ook hebben we de voorkant van onze map versierd.

We gaan nu beginnen met het thema van dit jaar; ruimtelijk. Nog best een moeilijk woord, maar wat het betekent en waar het allemaal mee te maken heeft gaan we snel onderzoeken in de les. De volgende keer horen jullie daar meer over!

Juf Rianne

Plusklas weer van start! Yes!

De plustijd lessen zijn weer begonnen! De nieuwe kinderen en hun ouders hebben een contract getekend waarmee zij aangeven zich volledig in te gaan zetten dit jaar bij plustijd. Er is weer een groepje kinderen, komend uit de groepen 5, 6 en 7 die dit jaar het geluk hebben mee te mogen doen aan dit speciale project. Een jaar lang zullen we allerlei opdrachten gaan doen rondom een thema waarbij de verschillende leerdoelen en de verschillende vakken op een speelse manier terug gaan komen. Wat het thema van dit jaar is blijft nog even geheim. In les 4 gaan we daarmee starten. De eerst drie lessen gebruiken we om elkaar goed te leren kennen, afspraken te maken en te zorgen dat we alles gereed hebben om veel te kunnen gaan leren.

We houden jullie op de hoogte van wat we allemaal doen. Tot snel!

Schooljaar 2017-2018:

Certificaat uitreiking 2017-2018:

Maandag 9 juli was alweer de laatste bijeenkomst van de Plusklas.
Alle kinderen hebben hun certificaat van juf Rianne in ontvangst mogen nemen.
Er is dit schooljaar hard gewerkt, veel geleerd. Ook de ouders hebben dit jaar weer laten zien dat zij de ondersteuning van hun kind heel belangrijk vinden. Zij stonden er als er op hen gerekend werd.
Kortom een prima jaar! Juf Rianne, meester Marnix, kinderen en ouders bedankt!

Schooljaar 2016-2017

Schooljaar 2015-2016: