Fietsexamen 2017-2018

Groep 8 doet fietsexamen:
In april hebben de kinderen van groep 8 al laten zien dat ze de verkeersregels voor het fietsen kennen. Toen is iedereen namelijk geslaagd voor het theorie examen.

Vandaag, 14 mei was het zover! Op de fiets naar de stad om deel te nemen aan het praktijk examen op de fiets. De Brink was dit keer de eerste school die van start ging. En het was een extra feestelijke start vanwege het 40 jarig bestaan van het fietsexamen in Lelystad. Een toespraak, foto’s, Omroep Flevoland, alles kwam er aan te pas!

Iedereen had al eerder het theorie examen gehaald, maar toch was dit nog weer extra spannend. “Zou ik niks vergeten, zou ik de weg niet kwijt raken, ga ik het wel halen?”
Daar gaan ze…………………….

Tot slot een leuke rugzak vanwege het 40 jarig bestaan.

En ja hoor, iedereen is geslaagd!
Gefeliciteerd!

Door Omroep Flevoland:

Lelystad – Leerlingen van basisschool De Brink beten op maandagochtend het spits af van de jubileumeditie van het praktisch verkeersexamen in Lelystad. Aan deze veertigste editie doen deze week meer dan duizend leerlingen van de hoogste klassen van de basisscholen mee.

Het begon 40 jaar geleden met drie scholen. Samen met de afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de politie werd het examen toen afgenomen op het Jagersveld. Later werd het parcours voor het examen verplaatst naar de Gordiaan, in het centrum van de start. De oprichter van het praktisch verkeersexamen, Klaas Lamminga, is er al die jaren bij geweest. Ook deze maandagochtend wenste hij de deelnemers succes.

Gebak uitgedeeld

Voor aanvang overhandigde wethouder Ed Rentenaar een cheque van 250 euro aan de Lelystadse afdeling van VVN. En namens de gemeente werd er gebak uitgedeeld aan de vrijwilligers die het praktisch verkeersexamen mogelijk maken.

De aan het examen deelnemende schoolkinderen kregen geen gebak; dat fietst namelijk niet zo handig. Wel kregen alle deelnemende kinderen aan het einde van het afgelegde parcours een groen fluoriscerend rugzakje.