Kinderboekenweek 2018-2019

Kinderboekenweek 2018

Thema: Vriendschap!

Ook dit jaar hebben we op De Brink natuurlijk weer aandacht besteed aan de kinderboekenweek. Altijd weer een leuk thema om met kinderboeken bezig te zijn. Veel lezen, schrijven, werken over het thema “Vriendschap”

De kinderboekenweek hebben we geopend met een leuke voorstelling.
Alle kinderen lekker op een kussentje en kijken naar een stukje toneel van “onze” kok die een prachtige vriendschapscake ging bakken; luisteren naar een leuk voorleesverhaal van een juf; en daarna in kleine groepjes een heel lekker plekje in school zoeken en elkaar voorlezen. Geweldig!

De kinderboekenweek hebben we afgesloten met een gezellig samen zijn in de middenruimte, waarbij de prijswinnaars van de schrijf/tekenwedstrijd bekend zijn gemaakt.
Vooral voor onze kleine winnaars was dat reuze spannend.

Gefeliciteerd allemaal!

Op De Brink hebben wij ook een zwerfboekenkastje voor kinderen. Dit is een plek waar je je eigen boek kunt brengen (omdat je het uit hebt én niet meer wilt hebben), maar waar je ook een ander boek mee kunt nemen! Handig als je eens een boekbespreking moet doen!
Kom vooral eens een kijkje nemen! Het kastje staat in de centrale hal bij de ingang van de bovenbouw.