Nieuws

Aan de slag met zaadjes

Geplaatst op dinsdag 24 april 2018

Wat gebeurt er eigenlijk als je een zaadje zaait? Dat is lastig te zien als het zaadje in de grond zit. We hebben allemaal 3 zaadjes (boon, reuze zonnebloem en watermeloen) op watten gelegd in een plastic showmapje. Zo konden we elke verandering meteen zien. Natuurlijk water erbij en wachten. Al snel begonnen de velletjes

Lees verder

Naar de bieb

Geplaatst op dinsdag 24 april 2018

Vrijdag 13 april zijn we met prachtig weer naar de bieb gelopen. De bieb was eigenlijk zo vroeg nog niet open, dus we konden ongestoord aan de slag. In een grote pan gingen speciale ingrediënten:  losse letters. Kok Mayla en kok Abdul Rahman hebben flink in de pan geroerd. Daarna konden de groepjes aan de

Lees verder

Rekenen met groep 1

Geplaatst op donderdag 19 april 2018

Buiten spelen en leren rekenen tegelijk. Met een dobbelsteen, hoepels en een hinkelbaan hebben we geoefend met tellen, getallen lezen, eerste, laatste en middelste.

Lees verder

Bibliotheekbezoek 5/6

Geplaatst op dinsdag 10 april 2018

Vanochtend is groep 5/6 naar de bibliotheek geweest. We hebben uitleg gehad over hoe je boeken kunt zoeken, wat de rugetiketten betekenen en waar je moet zoeken. De kinderen hebben daarna met vragen geoefend met zoeken. We vonden het erg leuk!

Lees verder

Tutorlezen deel 2

Geplaatst op zaterdag 31 maart 2018

Het tutorlezen is volop aan de gang. Op maandag en woensdag leest elk kind van groep 3 een half uur met een kind uit groep 7/8. Zo maken de groep 3 leerlingen veel leeskilometers en het is mooi om te zien dat de kinderen van groep 7/8 al op deskundige wijze de beginnende lezers begeleiden.

Lees verder

Maandsluiting groep 4

Geplaatst op zaterdag 31 maart 2018

Dinsdag 20 maart was het de beurt aan groep 4 om de maandsluiting te verzorgen. Groep 4 had er voor gekozen om ons alvast in lente stemming te brengen. En ook dit keer werd het weer een hele gezellige middag met dans, muziek en toneel. We hebben weer genoten!

Lees verder

Groepsopdracht en bezoek van de brandweer

Geplaatst op vrijdag 16 februari 2018

De afgelopen week hebben we onder andere het doel samenwerken geoefend. Zo ook tijdens een groepsopdracht tekenen. Het was een leuke les en samenwerken kunnen we al best goed!   We hebben ook speciaal bezoek gehad de afgelopen week. Er kwam namelijk een brandweerman bij ons in de klas! Er stond al een stukje over

Lees verder

letterdiploma

Geplaatst op zaterdag 10 februari 2018

Op vrijdag hebben we kern 6 afgerond. We kennen nu alle letters: tijd voor een feestje! De kinderen mochten speelgoed meenemen en een mooi letterdiploma ging mee naar huis.

Lees verder

Tutorlezen

Geplaatst op zaterdag 10 februari 2018

Afgelopen week zijn we gestart met tutorlezen. Op maandag en woensdag leest elk kind van groep 3 een half uur met een kind uit groep 7/8. Zo maken de groep 3 leerlingen veel leeskilometers en het is mooi om te zien dat de kinderen van groep 8 al op deskundige wijze de beginnende lezers begeleiden.

Lees verder

wortel

Geplaatst op maandag 5 februari 2018

Zo is een wortel wel heel speciaal lekker!

Lees verder

Acties Primair Onderwijs

Geplaatst op vrijdag 1 december 2017

Brief aan ouders van de leerlingen van OBS de Brink Onderwerp: stand van zaken acties primair onderwijs Beste ouders, Wellicht hebt u via de media gehoord dat er weer acties komen in het primair onderwijs. Graag geven wij u meer informatie over de aanleiding voor deze acties. Leraren, schoolleiders en schoolbestuurders in het primair onderwijs

Lees verder

Maandsluiting groep 1/2b

Geplaatst op dinsdag 28 november 2017

Dinsdag 28 november was de maandsluiting van groep 1/2b. Twee nieuwe juffen, veel nieuwe kinderen, maar wat was het weer leuk! Het was een vrolijke, kleurrijke voorstelling met van alles wat. Dansje, liedje, versje en zelfs een jongen die al kon voorlezen!  Ouders en kinderen hebben genoten!                     

Lees verder

Sinterklaas-spelletjes middag

Geplaatst op maandag 27 november 2017

Maandag 27 november hebben we weer een gezellige Sinterklaas spelletjes middag gehad. Alle kinderen van alle groepen waren verdeeld in kleine groepjes van groot naar klein. Met het groepje werden er allerlei leuke spelletjes gedaan. Alles in het teken van Sinterklaas. Het was weer een zeer geslaagde middag!                    

Lees verder

Skateclinic voor groep 7/8

Geplaatst op donderdag 23 november 2017

De kinderen van groep 7/8 hebben donderdag 23 november een skateclinic gehad. Dit als voor bereiding op een schaatsles, waar we hopelijk ook naar toe kunnen. Dat is nog even afwachten. Een paar trainers waren aanwezig om de kinderen of te leren skaten of om ze nog meer dingen bij te brengen zodat het nog

Lees verder

Maandsluiting groep 1/2A

Geplaatst op dinsdag 10 oktober 2017

Dinsdag 26 september was de eerste maandsluiting van dit schooljaar. Het was een vrolijke, gezellige, kleurrijke voorstelling van onze kinderen van groep 1/2a. Zoals te zien op de foto’s was het thema Herfst! Ouders en kinderen hebben genoten van liedjes, dansjes, versjes en van alle mooie paraplu’s! We zijn supertrots op jullie!        

Lees verder

Groep 7/8 naar de zuivelboerderij

Geplaatst op vrijdag 29 september 2017

Groep 7/8 heeft vandaag een excursie gehad naar de zuivelboerderij van boer Pelleboer in Mastenbroek. Eerst met de bus, toen op de boerderij tussen de koeien en weer in de bus terug. Een erg leuke dag, waarvan alle kinderen én koeien hebben genoten.                     

Lees verder

De eerste weken in groep 1/2a

Geplaatst op donderdag 21 september 2017

En….. we zijn weer van start! Lekker spelen, werken, knutselen…..het schooljaar is weer begonnen!  

Lees verder

Een nieuwe juf…nieuwe kinderen, maar wat gezellig!

Geplaatst op donderdag 21 september 2017

In groep 1/2b is het heel gezellig! Een aantal nieuwe kleuters, twee nieuwe juffen, maar het is wel enorm gezellig. Er wordt al veel gedaan, hard geleerd en gezellig gespeeld!     

Lees verder

Info avond

Geplaatst op donderdag 21 september 2017

Op maandag 11 september was de jaarlijkse info avond. De kinderen van groep 7/8 vertellen dan zelf aan hun ouders hoe het jaar eruit gaat zien en wat er allemaal te wachten staat. Een prachtige presentatie is wat je dan krijgt!      

Lees verder

Wat een gezelligheid in groep 3

Geplaatst op dinsdag 19 september 2017

Zoooooo…..leuk is school:         

Lees verder